Ekološka sveže oluščena konopljina semena (300g)

Ekološka sveže oluščena konopljina semena (300g)

8,80

Vedno nudimo le sveže oluščena konopljina semena (stara največ 2 do 3 mesece).

 

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50,00 EUR.

Izdelek je ekološko certificiran s strani inštituta KON-CERT Maribor po certifikatu SI-EKO-001.

Preberi več

Zakaj izbrati ekološko pridelane konopljine izdelke EKOKOR ekološke kmetije pr Šmajd?

Konoplja ima neverjetno sposobnost črpanja strupov iz zemlje (absorbira kemična gnojila in pesticide). Če so konopljini izdelki proizvedeni iz kontaminirane konoplje obstaja velika verjetnost, da se bodo nekatere od teh kemikalij pojavile v končnem izdelku. V ekološkem kmetijstvu uporaba kemičnih gnojil in pesticidov ni dovoljena.

Kako prepoznati cenene CBD proizvode? Preberi več

Oluščena konopljina semena so izdelana iz konopljinih semen. Luščina semena zagotavlja naravno zaščito pred oksidacijo. Pri luščenju semen te zaščite več ni, zato je bistveno, da oluščena konopljina semena zaužijemo čim bolj sveže luščena. Oluščena konopljina semena iz tega razloga vedno luščimo v majhnih količinah (na 2 do 3 mesece).

Oluščena konopljina semena imajo zaradi odstranjene luščine zelo veliko možnosti za uporabo. Predstavljajo odličen posip na sadnih solatah, torticah in toplih žitaricah za zajtrk. Dodamo jih lahko v presne sladice, kruh, pecivo in piškote. Izjemno teknejo tudi z jogurtom. Iz njih lahko z dodatkom medu in kakava naredimo odličen sladki namaz, če pa jim dodamo olje, zelišča in sol dobimo odličen pesto, uporaben kot preliv za testenine.