Ekološki konopljin čaj

Prikaz rezultata

Ekološki zeliščni konopljin čaj EkoKor – Ekološka Kmetija Pr Šmajd
Ekološki zeliščni konopljin čaj nabiramo, ko je konoplja v zreli fazi rasti. Konopljin čaj spada med zeliščne čaje, zaradi prisotnih taninov in grenčin pa ga lahko primerjamo s pravim zelenim čajem, le da ne vsebuje kofeina.
Konopljin čaj vsebuje zrele vršičke, ki dajo čaju bolj robusten, intenziven okus. Vsebuje kanabinoide, ki niso psihoaktivni.
Uporaba
Čaj iz konoplje lahko pijemo večkrat dnevno. Lahko ga dodajamo tudi različnim čajnim mešanicam.
Konopljin čaj – priprava
Eno žličko konopljinega čaja prelijemo z 3 dcl vroče vode in pustimo stati 4 minute. Kanabinoidi so topni v maščobi, zato se priporoča, da se pri kuhanju doda kanček masla ali mleka.
Pozitivni vpliv konopljinega čaja
Konopljin čaj ima glede na raziskave številne prednosti in pozitiven vpliv na zdravje.

Vsebuje veliko količino antioksidantov, ki lahko pomagajo pri zaščiti telesa pred prostimi radikali in poškodbami celic. Konoplja je tudi vir esencialnih maščobnih kislin, kot sta omega-3 in omega-6, ki lahko pomagajo pri uravnavanju holesterola in zmanjševanju tveganja za srčne bolezni.

Konopljin čaj lahko pomaga tudi pri zmanjševanju stresa in tesnobe ter povečanju sproščenosti. Vsebuje snovi, imenovane kanabinoidi, ki lahko delujejo kot naravni antiinflamatorni in analgetični, kar pomeni, da lahko pomagajo pri lajšanju bolečin in vnetij.